LMA-China Chinese school geeft sinds 2006 Chinese les aan volwassenen en middelbare scholieren in Den Haag. De cursus wordt klassikaal gegeven. De te leren taal is het Mandarijn Chinees in combinatie met vereenvoudigde Chinese karakters en de transcriptietaal Pinyin.

De docent
Docent en oprichtster van LMA-China is mw Ma. Zij is geboren en getogen in China. Sinds 1996 woont zij in Nederland en heeft sindsdien Chinese les gegeven op Chinese scholen in Rotterdam en een taalinstituut in Den Haag. Samen met een Chinese docent heeft zij 2 Chinese lesboeken ontwikkeld waarvan inmiddels de 3e druk heeft plaatsgevonden. Zij is ook voorzitter van de stichting Chinees Onderwijs in Nederland.

In China werkte zij als docente Chinese taal. Zij heeft op de Beijing Normal University een Master degree in Education gehaald. Vervolgens heeft zij gewerkt als Editor van een landelijke onderwijs instituut Peoples Education Press dat o.a. het maken van onderwijsboeken tot doel had. Ook heeft zij Chinese taalles gegeven op de Princeton summer school in Beijing aan studenten van Princeton University (USA). Tevens was zij in Beijing betrokken bij het Chinese taal leerplan en docenten training van school year abroad uit Boston.

Manier van lesgeven

Effectief de Chinese spreektaal leren kan alleen als er veel wordt geoefend met dialogen en de juiste training in de uitspraak. In de lessen wordt daarom veel geoefend met de uitspraak door met de studenten dialogen te trainen. Zowel uit het boek als zelf door de studenten gemaakte dialogen over een bepaald thema. Dialogen uit het boek staan in mp3 formaat op de website, zodat thuis het e.e.a. nog een nageluisterd kan worden bij de studie.

Resultaatgericht: naast het behandelen van nieuwe stof worden voorgaande lessen regelmatig herhaald en getoetst om het rendement van de cursus zo hoog mogelijk te maken. Een andere manier om het hoogst haalbare niveau uit elke leerling te halen is door de leerstof in te delen in drie niveaus:
-Basisstof;
-Herhaling met variatie: andere uitdrukkingen met dezelfde betekenis;
-Verrijking: andere betekenissen van hetzelfde woord / dezelfde zin.

Essentieel hierbij is een positieve en zeer enthousiaste instelling van de docent tegenover de leerlingen.

Praktisch gericht: er wordt veel aandacht besteed een woorden, zinnen en karakters die in het dagelijks leven veel worden gebruikt.

Continuïteit: Doordat de cursus precies 1 schooljaar duurt hoeft u maar 1 keer per jaar in te schrijven. Wij hebben op dit moment 5 leerjaren. Beginners basis en -gevorderd en Mediaan basis, plus en -gevorderd. Hierdoor kunnen wij studenten meer continuïteit bieden.

Kwaliteit: De docenten hebben jarenlange ervaring. Een opleiding in het onderwijs en zijn native speakers.

Het klassikale karakter van de studie zorgt voor een band tussen de studenten om samen deze intensieve cursus tot een goed einde te brengen.

Culturele kennis: gedurende de lessen wordt er ook aandacht besteed aan onderwerpen uit de Chinese cultuur zoals: eten, feestdagen, Chinese economie, Chinese geschiedenis, Chinese dierenriem, etc.

Doorstromen: We hebben meerdere klassen, dat geeft mogelijkheid tot doorstromen.

Instromen: Bij voldoende geschikt niveau bent u van harte welkom om tijdens het lopende schooljaar in te stromen.Na het intake gesprek wordt het niveau en de klas bepaald.